Kulttuuriseura Pielisen Lumo ry jatkaa Vuonislahden Taiteilijatalo-yhdistyksen toimintaa!

Vuonislahden Taitelijatalo ry on perustettu vuonna 2005. Yhdistyksen tarkoituksena oli ylläpitää Vuonislahden tunnettujen taiteilijoiden kuvanveistäjä, professori Eva Ryynäsen ja kirjailija Heikki Turusen luomaa kulttuuriperintöä erityisesti Pielisen Karjalassa.

Yhdistys edistää eri taiteenaloja ja taiteenalojen tutkimustyötä sekä luo edellytyksiä laajemmalle yhteistyölle ja verkottumiselle erityisesti Eva ja Paavo Ryynäsen Taiteilijakoti Paaterin sekä Kolin Kulttuuriyhdistyksen ja muiden Pielisen taidetoimintojen kanssa. Toiminnalla pyritään edistämään myös nuorten taideharrastuksen lisääntymistä.

Taiteilijatalo ry tuottaa teatteriesityksiä, kustantaa kirjallisuutta, järjestää näyttelyitä ja tapahtumia yhdessä Vuonislahden kyläseuran kanssa.
Yhdistyksen jäsenistö koostuu 80 henkilö- ja yhteisöjäsenestä.

Taiteilijaresidenssi Hupeli, josta käytetään nyt nimeä Taiteilijatalo Hupeli, tulee Pielisen Lumon päätoiminnoiksi. Hupelia kehitetään aiempaa enemmän kulttuurimatkailun, majoituksen, kurssi- ja kokoustoiminnan kohteeksi, jolla turvataan myös alkuperäinen tarkoitus toimia taiteilija- ja tutkijaresidenssinä.

Uusi yhdistys on myös sääntöjensä mukaankin perinyt yllämainitut tavoitteensa Taiteilijatalo-yhdistykseltä.

Liity jäseneksi tukemaan näitä tavoitteita Pielisen aluee, Lieksan ja Vuonislahden parhaaksi!

Leena Kuivalainen pj.