Kesäteatteri

Pielisen Lumo tekee yhteistyötä Lieksan harrastajateatterin kanssa. Suunnitelmissa on mm. pienoisnäytelmien tuottaminen iltamatapahtumiin.

Aiempien vuosien teatteriesityksiä:

Maan Veri - Rintamalta raiviolle 2017

Kai Paavolainen ohjasi Antti Heikkisen käsikirjoittaman näytelmän, joka perustuu mm. Heikki Turusen Raivaaja -sarjaan.

Haavoittunut Viljo sairaalassa

Saarelainen lasten kanssa

Kaksi Kyllikkiä

Oinosen perhe

Kyllikki ja Saarelainen

Viljo

Puun sydämen laulu 2015

Kirsikka Leino ohjasi käsikirjoittamansa Eva Ryynäsen elämästä kertovan näytelmän Evan 100-vuotis juhlavuonna.

Ateneumin pääsykoe

Eva

Nuori Eva Helsingissä

Simpauttaja 2011-2012

Petteri Wirkkala ohjasi Heikki Turusen Simpauttajaan pohjautuvan näytelmän.

Juuli ja Otto

Ensitapaaminen

Oton nainen

Issee viskas

Elämä on lyhyt reitti

Kuuno

Varsinainen suurponnistus oli ”Simpauttaja”, joka pyöri kaksi kesää 2011-2012 käytännöllisesti katsoen täysille katsomoille. Heikki Turusen esikoisromaaniin perustuva näytelmä sai sekä arvostelu- että yleisömenestyksen. Lieksan teatterin näyttelijöiden suuhun sopivat repliikit niin hyvin, ettei moitteita epäuskottavasta murteen käytöstä kuultu! Tapio Kärkkäinen Simpauttajan roolissa oli enemmän kuin uskottava samoin kuin päärooleissa näytelleet Kaija Öystilä, Pentti Kuusimäki, Raimo Nevalainen ja Pirjo Pehkonen. Ohjauksesta vastasi Petteri Wirkkala. Väliaikatarjoiluista tuli kiitosta ja useat ryhmät myös yöpyivät Vuonislahdessa teatterimatkallaan.

Olli Tiainen-Suomen sodan sankari 2008-2009

Hannu Virolainen ohjasi Lieksan teatterin esityksen Vuonis-rantateatteriin.

Ensimmäinen teatteriproduktio oli ”Olli Tiainen – Suomen sodan sankari", jonka käsikirjoituksen laati kirjailija Heikki Turunen. Lieksan teatterin aktiivista näyttelijäkaartia täydensi ammattinäyttelijä Jari Virman, joka näytteli Olli Tiaisen roolin. Ja olihan mukana myös iso joukko Vuonislahden kyläläisiä. Pohjois-Karjalan sotahistoriallinen kilta vastasi tykin paukkeesta ja muista sotatehosteista. Ohjaajana toimi Hannu Virolainen.

Teatterin yhteydessä oli mahdollista nauttia teemaan liittyvä herkullinen ateria Rajakapteenin paremmasta pöydästä. Vuonis-rantateatteri rakennettiin talkoovoimin Kestikievari Herranniemen rantaan, missä Olli Tiaisen esityksiä oli kahtena kesänä vuosina 2008 ja 2009.
Rantateatterissa on 450 istumapaikkaa ja nouseva katsomo takaa kaikille paitsi esityksen seuraamisen myös hienot näköalat Pieliselle.